Rukometaši Poreča posljednju utakmicu regularnog dijela Paket24 Premijer lige odigrali su u Varaždinu. Iako su Porečani imali osigurano mjesto u Ligi za prvaka i prije ovog susreta, na sjever Hrvatske otputovali su za što bolji plasman koji odlučuje raspored dalje. U vrlo napetoj utakmici, uzbudljivoj do samog kraja, ipak je slavlje otišlo na stranu domaćina rezultatom 32:30 (16:17). Time je Poreč regularni dio sezone završio na četvrtom mjestu. Samim time raspored Lige za prvaka je složio da u prvom kolu ponovno gostujemo kod Varaždina.

Poreč je dobro otvorio susret pa samim time i imao početno vodstvo preko Luke Moslavca (3:2) no zaredalo se par pogrešaka u napadu, obrana je popuštala te je Varaždin to dobro iskoristio i serijom 2-0 preokrenuo. Držali su tako domaćini minimalnu prednost sve do 16. minute susreta. Tada na porečki gol staje Ivan Vekić, s nekoliko obrana zaustavlja Dabrove, a napad ponovno biva siguran u realizaciji. Prvo je Vedran Mataija poravnao na 10:10 da bi Antonio Pribanić povisio na 11:10. I upravo tako se kretao susret do isteka prvih 30 minuta. Varaždin bi poveo s gol ili dva, a igrači Ilije Lovrinovića sustigli. Da Poreč na odmor otiđe s +1 (17:16) pobrinuli su se Filip Glavaš i Luka Moslavac s dva sjajna gola.

Uvodni dio nastavka nije toliko dobro izgledao u redovima Poreča, pad koncentracije rezultirao je slabijom obranom te napadom bez ideje. U to vrijeme Varaždin je povezao tri gola i postavio 19:17. Upravo rezultatski minus je Poreč pokušavao smanjiti kroz cijelo drugo poluvrijeme jer je Varaždin u 45. minuti golom Renea Mihaljevića pobjegao na +4 (26:22), prva takva prednost u susretu. Trener Ilija Lovrinović napravio je nove promjene te je na gol stao Erik Krbavčić koji je upisao dvije obrane, Varaždin je nanizao greške, a u napadu Poreča siguran je bio Antonio Ljubić s tri gola kojima je Poreč ponovno preuzeo vodstvo (27:26). No, u posljednjih pet minuta ponovno se sve preokrenulo, Varaždin preko Fabijana Grubišića postavlja 30:29, a do kraja su tu prednost povećali na +2 (32:30) iako je Poreč imao prilika za vratiti i povesti.

Kod Poreča najefikasniji je bio Luka Moslavac s osam pogodaka, dok su po pet upisali Antonio Ljubić (5/5), Fillip Glavaš (5/5) i Matej Medved (5/6). Na vratima je Ivan Vekić upisao devet obrana, a Erik Krbavčić četiri. U suparničkim redovima istaknuli su se Jurica Vidaček i Fabijan Grubišić svaki s po osam pogodaka te Antonio Budinski i Matej Tači s po šest. Na vratima je Domagoj Črnila imao četiri obrane.

Paket24 Premijer liga, 18. kolo: GRK Varaždin 1930 – RK Poreč 32:30 (16:17)

GRK Varaždin 1930: Lesjak; Črnila 4 obrane (3+1), Trojko 2, Budinski 6, Divjak, Šagij 1, Šestak, Grubišić 8, Čelić, Toplek, Mihaljević 1, Hrupić, Vidaček 8, Mlakar, Vincek, Tači 6

Sedmerci: 5/7
Isključenja: 6 minuta (Šagij 2, Mihaljević 2, Vincek 2)

RK Poreč: Krbavčić 4 obrane (4+0), Vekić 9 obrana (7+2); Muranović, Mataija 1, Medved 5, Žagar, Petrov, Moslavac L. 8, Rađaković 2, Čipraka, Plovanić, Radunović, Moslavac K., Glavaš 5, Pribanić 4, Ljubić 5

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 10 minuta (Petrov 4, Moslavac L. 2, Glavaš 2, Ljubić 2)