Četvrtu godinu zaredom supetarac Petar Bratulić postao je prvak Hrvatske u polumaratonu i dokazao da je s razlogom ponio titulu Hrvatskog kralja polumaratona. Petar Bratulić je prvi u ovom tisućljeću, osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Hrvatske od 2018. do 2021. godine i uvjerljivo pobijedio konkurenciju istrčavši polumaraton za 1 sat 8 minuta i 14 sekundi s gotovo dvije minute prednosti ispred drugoplasiranog natjecatelja.

Po riječima neovisnih atletskih stručnjaka i hrvatskog atletskog izbornika u normalnim vremenskim uvjetima (puhao je jak vjetar) i na normalnoj stazi polumaratona, danas Petar Bratulić može ostvariti rezultat od 1 sat i 5 minuta, što samo  govori o trenutnim visokim mogućnostima na nivou europske klase trkača.

Ostvarenim rezultatom napravio je skok na tablici svih vremena Hrvatske kada je ova disciplina u pitanju s 6. rezultatom svih vremena u Hrvatskoj. Petar Bratulić je kao član AK Agram iz Zagreba zasluženo sudjelovao u obrani prošlogodišnjeg naslova pobjednika ekipnih prvaka Hrvatske u polumaratonu!

To je svakako lijep uvod u početak atletske sezone koja nas očekuje u narednim mjesecima, čekanje na pravu polumaratonsku utrku na nekom od europskih polumaratona i priprema za prvi pravi maraton kada se pokrene organizacija velikih cestovnih utrka i maratona nakon korona krize.

(iPress)