Na nogometnom igralištu NK Vodnjan proteklog je vikenda održan 6. Bambino kup 2021. za mlade nogometaše u tri dobne kategorije. Na turniru je sudjelovalo 14 timova iz sedam nogometnih klubova, a odigrano je više od 30 utakmica. Turnir je protekao u sportskom ozračju, uz navijanje i fer borbu te druženje mladih sportaša na terenu i izvan njega.

„Turnir je protekao u jako dobrom i lijepom ozračju, sve je bilo dobro organizirano i svi su sudionici bili na nivou. Jako sam zadovoljan odazivom, hvala igračima, njihovim klubovima i roditeljima“, poručio je po okončanju natjecanja Dalibor Peršić, predsjednik NK Vodnjan. Lani Bambino kup zbog epidemioloških mjera nije održan.

U subotu 19. lipnja odigrani su susreti dviju kategorija. U susretima uzrasta U9 (2012. godište i mlađi) slavila je NK Istra Pula na prvom mjjestu, drugi su bili nogometaši NK Banjola, a treći NK Vodnjana. Uz njih još je nastupio i NK Uljanik.

U susretima uzrasta U11 (2010. godište i mlađi) prvo je mjesto osvojila ekipa NK Banjola, drugo mjesto pripalo je NK Istra Pula, a treće NK Galižana. Uz njih nastupili su i domaćini NK Vodnjan te NK Šišan. Utakmice su se u ove dvije kategorije igrale u trajanju od po 25 minuta.

U nedjelju 20. lipnja odigran je turnir uzrasta U17 (2004. godište i mlađi te jedan igrač 2003. godište), a kadeti su očekivano pokazali i najviše nogometnih majstorija na terenu. Nakon razigravanja i u toj je kategoriji slavila ekipa NK Banjole - u napetoj je finalnoj utakmici, koja je nakon neriješenog rezultata okončana pucanjem jedanaesteraca pod svjetlima reflektora, teškom mukom savladala domaću ekipu NK Vodnjan koja je time osvojila drugo mjesto. I treće mjesto osvojili su nogometaši domaće ekipe NK Vodnjan 2. U ovoj su skupini još nastupili i NK Valbandon te NK Istra Pula, a utakmice su se igrale u trajanju od 35 minuta.

Treba reći da visoke temperature tijekom vikenda nisu umanjile dinamičnost i atraktivnost igre na zelenom terenu u Vodnjanu, pri čemu su mladi nogometaši pokazali odličnu fizičku spremnost za intenzivni raspored natjecanja.

Bambino kup 2021. u organizaciji NK Vodnjan održao se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Vodnjana Edija Pastrovicchija, koji je i dodijelio pehare i medalje pobjednicima, stoji u priopćenju.

(iPress)