Na juniorskom prvenstvu Hrvatske u judu održanom u Zagrebu natjecatelji judo kluba Istarski borac osvojili su četiri medalje, dvije srebrne i dvije brončane, te tome dodali dva peta mjesta.

Dani Klačar bio je drugi u kategoriji do 66 kg. Pulski je borac prvo kolo bio slobodan, da bi sa tri pobjede ušao u finale kategorije. U finalnom dvoboju poražen je od velikog rivala Nikole Zorotovića (Kaštela), te se ovoga puta morao zadovoljiti srebrom.

Ugodno iznenađenje priredio je mladi Edvard Radolović plasmanom u finale kategorije do 73 kg. Pulski kadet u starijoj je konkurenciji prikazao odličan judo i zasluženo stigao do finala. U polufinalnoj pobjedi protiv Roka Škomrlja (Kaštela) zadobio je ozljedu gležnja koja ga je sputavala u kretnjama u finalnoj borbi protiv Labinjana Petra Dundare koji nastupa za JK Zagreb, te je poražen iponom bez pravog otpora.

Bronce su osvojili David Sokolović i Lara Butković. Sokolović je u kategoriji do 81 kg poražen u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Lovre Mrkovića (Pujanke), te se kroz repasaž probio do borbe za medalju u kojoj je ipponom pobijedio Luku Zorotovića (Kaštela). Lara Butković svoju je prvu državnu medalju osvojila u kategoriji do 70 kg, u kojoj je stigla do polufinala. Nakon polufinalnog poraza od Karle Kulić (Pujanke), u borbi za broncu bila je bolja od Marine Pandurević (Medvedgrad).

Na petom su mjestu natjecanje završili Nikola Milovanović (do 66 kg) i Fran Radolović (do 81 kg). Oba su stigla do polufinala u svojim kategorijama, da bi potom uslijedila dva poraza koja su ih ostavila nadomak postolja. Jakov Benčić bio je sedmi u kategoriji do 90 kg.

Krajcar i Milovanović na prvenstvu Europe

U Poreču se od 24.-26. lipnja održava kadetsko prvenstvo Europe u judu, na kojemu će pulske boje braniti i dva člana judo kluba Istarski borac. Od strane izbornika kadetske reprezentacije Boška Rozge za nastup su odabrani Nikola Milovanović u kategoriji do 66 kg i Paolo Krajcar u kategoriji do 73 kg.