Glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Hrvoje Lindi, na izvanrednom kongresu Europske judo unije, održanog u petak 17. lipnja u Beču, izabran je za potpredsjednika za sport Europske judo unije.

Dok su najbolji europski judaši na Olimpijskom trening kampu u Poreču, predstavnici nacionalnih saveza su, uoči dolaska u Poreč na Europsko prvenstvo za kadete, održali izvanredni kongres Europske judo unije (EJU) u Beču. U sljedeće četiri godine europski judo će kao predsjednik EJU-a voditi Mađar Dr. Lazslo Toth.

Na kongresu se glasalo za nove, četverogodišnje funkcije, a velika vijest za hrvatski judo i sport u cjelini je izbor Hrvoja Lindija, glavnog tajnika Hrvatskog judo saveza (HJS), na poziciju potpredsjednika za sport EJU-a.

- Hvala svima u hrvatskom judu i Hrvatskom judo savezu, kao i svim kolegama iz europskog juda i svih nacionalnih saveza. Izbor na mjesto potpredsjednika EJU-a za sport je priznanje radu cijelog saveza, kao i meni osobno, a ujedno je i prilika da nastavimo unaprjeđivati europski, kao i hrvatski judo. Hrvatska je u očima svih u Europi među najboljim judo organizacijama, a potvrda je i izniman interes za sva događanja u Poreču - rekao je Lindi, koji je od 2012. godine obnašao funkciju sportskog direktora EJU-a u tri mandata.

Hrvatski predstavnici u najjačim međunarodnim, sportskim organizacijama, znače i priliku za daljnji razvoj hrvatskog sporta, a hrvatski judo prednjači u broju ljudi i važnosti tih međunarodnih pozicija.

Hrvoje Lindi je nositelj crnog pojasa u judu (4. DAN), bivši član hrvatske reprezentacije, a uz sportsku karijeru diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te obnaša funkciju glavnog tajnika HJS-a od 2011. godine. Direktor je brojnih velikih natjecanja u Hrvatskoj i Europi, kao i član komisije za razvoj sporta Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), izvijestili su iz Hrvatskog judo saveza. (iPress)