Državno prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju u tri kategorije održano je u Bjelovaru u organizaciji Konjičkog kluba Konji Gizdavi. Državno prvenstvo u kategorijama utakmica; 60km-Kadeti, 80km-Juniori i 102km-Seniori te Croatia cup.

Konjički klub Istra iz Manjadvorci predstavljala su četiri jahača para. Državna seniorska prvakinja 2018. Denisse Radin na mladom konju Pajo osvojila je 2. mjesto na utakmici duljine 80km. Erin Špada na grlu Siglavy Riziko osvojila je 3. mjesto na utakmici od 102 km. 

Nova državna prvakinja u sezoni 2020. godine  je Barbara Šošić na grlu 411 Gazal Ahat te su Erin i Barbara svojim rezultatom nastavile niz Stefana Osipa koji je 5. Godina za redom bio državni prvak, a sada se na utakmici pokazao kao vrhunski strateg što je doprinijelo uspjehu cijelog KK Istre. 

Gašpar Udovičić nastupio je na grlu Caprice na utakmici od 80km, nažalost nije završio utakmicu u zadanom vremenu, ali je pokazao velki sportski duh, trud i ustrajnost na utakmici.

Konjički klub Istra ovim je pokazao svoju spremnost i timski rad te nastavlja s pripremama za daljnje utakmice od kojih ih sljedeća očekuje sredinom kolovoza u Slovačkoj.