Otvoreno je novo ekskluzivno odlagalište otpada u Puli, u Štinjanu u uvali Zonki i to s pogledom na more i pulski poluotok Muzil. Što god željeli baciti bilo krupni ili sitni otpad, plastiku, madrace, namještaj, čamac, televizor... bilo što - u uvali Zonki ugođaj će biti veći jer se još možete prošetati uz more i smeće.

Za one koji ne znaju gdje je uvala Zonki: treba doći do novouređenog groblja u Štinjanu pa se spustiti 50 metara niže na samu obalu mora, tamo gdje je Grad Pula izmjestio ribarice s Katarine, tamo gdje je Grad Pula novcima EU fondova uredio staze pješačke i biciklističke uz pet štinjaskih (iz doba Austougarske) tvrđava - ali je natječaj davno prošao pa sad koga briga sve je opet zaraslo.

Uvala Zonki je tamo gdje je TZ Grada Pule prije nekoliko godina organizirala akciju čišćenja pred televizijskim snimateljima ali je nakon njihova odlaska smeća bilo posvuda.

Ovako nešto ekskluzivno nemaju ni istarski šampioni turizma Poreč, Rovinj, Umag - to ima samo Pula.

Dragi iznajmljivači - vi koji skupo uređujete svoje kuće i apartmane, zar očekujete da će gosti svoj odmor provesti u tih 100-500 kvadrata s bazenom bez da se ne osvrnu okolo? 

Jer, ne samo uvala Zonki, već čim odšetaš u šumu ili na obalu mora u Štinjanu - sve je postalo veliko smetlište - 'pravi turistički biser'.

Naravno, tekst je ironičan, ali Pula nikada prije nije bila prljavija i zatrpanija smećem nego li je to sada - 'škovacon grad', piše čitatelj.