Pobjednici petog nagradnog natječaja u sklopu projekta „Mladi na mreži“ pulske Udruge Metamedij – natječaja za najbolji DJ mix – jesu prvoplasirani Manuel Bratović (Manscream), drugoplasirani Erik Bastijanić (Rike, Ploter) te trećeplasirani Marin Roža (DJ Roza). Omjer glasova za najbolji mix bio je 2:1 - dva glasa imao je stručni žiri kojeg su činili Ivan Šugar i Marino Jurcan, a jedan publika koja je glasala „lajkanjem“ na službenoj Mixcloud stranici i na FB profilu udruge Metamedij. Pohvale žirija dobili su Erik Bastijanić (Rike, Ploter) jer je u miksu koristio glazbu iz vlastite produkcije te Erik Maričić (DJ Wizard) jer je poslao čak dva miksa na natječaj. Pobjednici natječaja bit će nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o. Prvo mjesto dobit će bon od 300 HRK, drugo 200 HRK, a treće 100 HRK.

Na natječaj je pristiglo 5 mikseva 4 autora iz Istarske županije, ali i šire. U suradnji s Radio Rojcom, u emisiji “Subotom uvečer idem u disko”, bit će emitirani najbolji miksevi po mišljenju glazbenog urednika emisije, Borisa Bjelice Bebetta. Termini emitiranja su subotom od 20 do 22 sata, FM frekvencija je 87,7 MHZ, a livestream je moguće poslušati na adresi radiorojc.eu.

1. mjesto: Manuel Bratović (Manscream)
https://www.mixcloud.com/Metamedia/manscream-dj-set/
Manscream (Manuel Bratović, 23) – DJ i noviji producent koji se zalaže za elektronsku glazbu sa trenutnim sjedištem u Puli, Hrvatska. U DJ vodama je već osam godina i član je AB Original DJ crew-a. Zvuk njegovih DJ setova “vrišti“ melodično, baziran na atraktivnim melodijama, dobrom ritmu te simpatičnoj energiji ali ako treba definirati, žanrovi variraju od šireg spektra house-a, electronice, disco, italo / dark disco, indie dance glazbe i slično sa elementima drugih žanrova. Za sada je imao nekoliko uspješnih nastupa na području Istre, Rijeke i Zagreba a buduća putanja se čini jako svijetla. Zadnjih par mjeseci, svoje vrijeme posvećuje glazbenoj produkciji te je nedavno izdao traku za američku izdavačku kuću pod nazivom Boston Underground. Treba spomenuti DJ rezidenciju u lounge baru Vertigo ( Ribarska Koliba) od 2021. godine. koja se također nastavlja i 2022. Mnogi ga znaju i po drum & bass dvojcu Outer Frames, kao i projektu pod nazivom Stereostetica.

2. mjesto: Erik Bastijanić (Rike, Ploter)
https://www.mixcloud.com/Metamedia/erik-bastijani%C4%87-rike-ploter/
Erik Bastijanić poznatiji i pod umjetničkim imenom Rike svoja prva iskustva kao Dj na javnim događanjima i klubovima stječe jako rano. Već s 15 godina odradio je svoju prvu gažu u Arubi (današnji Aruba Pirates Pula) te danas broji mnoge nastupe i rezidencije po raznim klubovima i beach barovima u Puli i okolici. Uz Dj-anje aktivno se bavi muzičkom produkcijom te svira klavir. Može se pohvaliti da je surađivao s brojnim imenima Pulske hip-hop scene te aktivno sudjeluje u radionicama i predavanjima vezanim za zvuk i multimediju. Iskazao se i u organizaciji brojnih hip-hop koncerata po Puli te je pokrenuo „Shemica“ brand za organizaciju hip-hop evenata. Repertoar žanrova kojima raspolaže su rnb, hip-hop, reggeaton i house. U nadi da pronađe novi house zvuk ovom prilikom predstavalja svoje novo house ime „Ploter“ sa nekoliko ne izbačenih pjesama iz njegove produkcije.

3. mjesto: Marin Roža (DJ Roza)
https://www.mixcloud.com/Metamedia/dj-roza-mix-afro-tribal/
Marin Roža, mladi rovinsjki glazbenik, rođen je u Puli 2003. godine. Bubnjeve svira od svoje 8 godine te uz njih svira još gitaru i klavir te se bavi glazbenom produkcijom i skladanjem glazbe. Uspješan je DJ sa već mnogo ostvarenih nastupa na raznim eventima i u premium hotelima. Aktivno djeluje u latino bandu u kojem svira bongo i cajon, a surađivao je sa brojnim bendovima od kojih su neki: Big Wave, NRG, Le Monde. Marin Roža bubnjarski je finalist prestižnog natjecanja mladih nadarenih glazbenika "Nagrada - Status Junior" 2020. godine u organizaciji HGU kojom se posebno ponosi. Priloženi je DJ set sniman za potrebe HRT-a Pula, a inspiriran je afričkim ritmovima. Rađen je na principu gradacije, odnosno postepenog podizanja atmosfere te tako i ritmičke kompleksnosti. "Cilj moga rada jest slušatelju, kroz glazbu, prenijeti određene emocije te naposljetku ostvariti obostranu sreću i zadovoljstvo", napominje Roža.

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore. Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.