U Istri je pet novooboljelih od koronavirusa, potvrđeno je nakon što su u četvrtak popodne iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti stigli nalazi jučer uzetih uzoraka od kojih je pet pozitivnih i 12 negativih na COVID-19, priopćio je večeras Županijski stožer Civilne zaštite.

Trenutačno je tako zbog koronavirusa u pulskoj Općoj bolnici hopitalizirano ukupno 16 osoba.

HRT javlja kako je dio novozaraženih bio u kontaktu sa zaraženim bračnim parom koji je nedavno bio na velikom sprovodu.

Od 17 jučer uzetih uzoraka brisa s područja Istarske županije, koji su bili poslani u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", pet je pozitivnih i 12 negativnih na koronavirus (COVID-19), navodi se u priopćenju načelnika Stožera Dine Kozlevca.

Dodaje se kako je od pet pozitivnih slučaja u četiri riječ o neposrednom kontaktu s već potvrđenom osobom, a u jednom slučaju radi se o osobi koja je boravila na području Italije.

Zbog koronavirusa u pulskoj bolnici hopitalizirano 16 osoba, a ravnateljica te bolnice Irena Hrstić je istaknula kako je pulska bolnica preuzela i dva pacijenta iz zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava koji su bili u kontaktu s oboljelim zdravstvenim osobljem te im je u bolničkim uvjetima određena samoizolacija.

Danas je u Kliniku za infektivne bolesti poslano još 11 uzoraka za testiranje na koronavirus.

Sin preminulog ugostitelja Ivan Kernjus: i mama i brat su pozitivni

Ivan Kernjus, sin preminulog Istrijana Antona Kernjusa, za Index je kazao kako su njegovi majka i brat pozitivni na koronavirus.

"Mama i brat su pozitivni, a ja nisam, sad moraju za Pulu, sad su mi javili", kazao je za Index.

Podsjetimo, istarski ugostitelj Anton Kernjus prva je hrvatska žrtva koronavirusa.

Nacionalni stožer civilne zaštite jutros je potvrdio da je Kernjus bio pozitivan na koronavirus.

"Bris kod te osobe je potvrđen kao pozitivan na koronavirus. Tijekom dana će biti napravljene sve radnje koje trebaju dovesti do informacija o tome je li smrt uzrokovana koronavirusom ili nečim drugim", istaknula je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić jutros na konferenciji za medije.

On je obolio nakon što su kod njega u restoranu bili Talijani koji su mu naknadno javili da su pozitivni na koronavirus.

(Hina/iPress)