- I Medulin se, u vrlo kartkom vremenu, organizirao za rad u ovim dosta teškim vremenima pandemije COVID-19. Sve općinske i komunalne službe rade svoj posao a dostupni smo našim građanima mailom ili telefonom, rekao nam je u uvodu razgovora načelnik Medulina Goran Buić. 

Posebno sam ponosan na naše građane volontere. Uistinu svi, od Crvenog križa i vatrogasaca DVD-a do mladih pomažu starijim sugrađanima i upozoravaju na eventualna okupljanja građana na javnim površinama. Koliko vidim u svim mjestima Općine se izuzetno disciplinirano poštuju protuepidemijske mjere, naši mještani su uistinu shvatili ozbiljnost situacije u kojoj smo se svi zajedno preko noći našli, kaže Buić. 

Podsjetio je kako je i Medulin donio prve mjere za poduzetnike te kako vjeruje da će, uz kvalitetne mjere Vlade RH, mnogi ipak uspjeti preživjeti i nastaviti raditi i nakon okončanja ove krize.

- Znam koliko ljude muči neizvjesnost. Na žalost, nitko ne zna kada će se kriza okončati i hoćemo li imati barem dio turističke sezone. Još uvijek vjerujem da hoćemo. Medulin je izrazito turistička općina u kojoj, mislim nema obitelji koja ne iznajmljuje smještaj ili se bavi ugostiteljstvom ili nekim drugim poslom. Izravno smo ovisni o turizmu, naglasio je načelnik Buić. 

U Općini smo već donijeli odluku o odgodi svih planiranih investicija koje nisu započete, puno toga je 'na čekanju'.

Prioritet nam je zdravlje ljudi a što se tiče plaća u lokalnoj samoupravi čekamo upute i odluke Vlade. Na sve smo spremni, poručio je Buić. (iPress)