U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, nakon analize briseva potvrđen je jedan pozitivan slučaj na virus COVID-19. Radi se o uvezenom slučaju, osoba je došla iz Švedske, priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Svi kontakti zaražene osobe su detektirani i stavljeni u mjeru samoizolacije. Zaražena osoba se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a, dogovara se povratak u matičnu zemlju.

Kako se doznaje, riječ je o ženi koja ima dvojno hrvatsko-švedsko državljanstvo.

Po riječima ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandra Stojanovića u vezi s ovim slučajem osam je osoba u samoizolaciji.

"Trenutno su u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirane četiri osobe zaražene koronavirusom koje su se zarazile tijekom boravka u BiH, dvije na području Živinica te dvije koje su se zarazile tijekom boravka na području Sanskog mosta", istaknuo je Stojanović.

Dodao je da je trenutačno u Istri 25 osoba u samoizolaciji.

Još jednom je apelirao na građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom te da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali zdravlje i prilikom povratka ne bi bili mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada.

"Molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri", poručio je Stojanović.

(iPress/H)