U proteklih 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze sa SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 368.

Među njima su 54 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 0 pacijenata.

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas je ukupno zabilježeno 2624 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 107 preminulo, a 2152 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2363 osobe.

Do danas je ukupno testirano 76 624 osoba, od toga 1187 u posljednja 24 sata, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Samo je u Zagrebu danas evidentirano 39 novozaraženih koronavirusom, rečeno je na konferenciji za novinare stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

U Osječko-baranjskoj županiji pozitivno je bilo 29 uzoraka. Najviše novozaraženih (23) je iz Đakova, dok su 2 osobe iz Đakovačkih Selaca, 2 iz Valpova, 1 iz Osijeka i 1 iz Ivanovca.

Na Krku su od jučer dva oboljela od koronavirusa. Jedan oboljeli u Klimnu, mjestu na području Općine Dobrinj i drugi u Baški, te sedam njihovih kontakata u samoizolaciji, rezultat su prvih, intenzivnih aktivnosti nadležnih epidemiologa. Učenica trećeg razreda lovranske Osnovne škole »Viktor Car Emin« pozitivna je na COVID-19.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su detektirane dvije novozaražene osobe, jedna iz Vukovara i jedna iz Bapske.

U Istarskoj županiji unutar 24 sata potvrđena je jedna osoba pozitivna na koronavirus - riječ je o osobi iz Švedske.

Od ukupno 136 testiranih na koronavirus na područja Splitsko-dalmatinske županije, sedam je novooboljelih osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih osoba četiri su iz Splita, a po jedna je iz Otoka, Makarske i iz Solina.

(iPress)