U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije analizom briseva na koronavirus protekle noći potvrđena je jedna novozaražena osobu, a danas su potvrđena još dva pozitivna brisa, priopćio je u subotu poslijepodne županijski Stožer civilne zaštite.

U  jednom od dva nova slučaja, riječ je o dolasku poslovne osobe iz Srbije dok je u drugom slučaju riječ o kontaktu s već dokazanom COVID-19 pozitivnom osobom. 

"Ova dva slučaja nemaju veze sa slučajem zaražene žene iz Umaga", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Dodao je da je u međuvremenu izvršen povrat jedanaest poslovnih ljudi iz SAD-a u matičnu državu. Od njih jedanaest dvije su osobe bile pozitivne na COVID-19, no svi su oni izolirani te su još u četvrtak prevezeni iz smještajnog objekta u kojem su boravili, u objekte koji su osigurani za mjere samoizolacije tijekom turističke sezone.

I danas je u Istri, kao i u petak,  jedna osoba pozitivna na koronarivrus što je utvrđeno tijekom protekle noći u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije gdje su ispitivali uzorke briseva na covid-19, priopćeno je subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite. 

Epidemiološka obrada je u tijeku, a kako se neslužbeno doznaje zaražena je ženska osoba iz Umaga, vlasnica obrta uslužne djelatnosti.

Zbog toga se, nakon novih testiranja, može očekivati povećani broj zaraženih osoba koje su bile s njom u u kontaktu.   

Trenutno je u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirano osam osoba, a više od 150 osoba u Istri je u samoizolaciji.

Neovisno o novom slučaju novozaražene osobe, u Istri se nastavlja relativno povoljno razdoblje što se tiče oboljelih od koronavirusa. 

(iPress)