Županijski Stožer civilne zaštite u srijedu je izvijestio kako je u zadnja 24 sata u županijskom Zavodu za javno zdravstvo ispitano 255 uzoraka briseva, a potvrđeno je 17 covid-19 pozitivnih osoba.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac rekao je kako je u županiju epidemiološki uvezeno pet slučajeva iz Rijeke, četiri iz Zagreba, dvije iz Slavonije te jedna iz Splita.

Jedna novozaražena osoba je iz samoizolacije, a za četiri je u tijeku epidemiološka obrada. 

Među novozaraženima je i jedan nogometaš prvoligaškog kluba Istra 1961 koji nije bio u kontaktu sa suigračima, jedan nezdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula i tri nezdravstvena djelatnika županijskog Zavoda za javno zdravstvo. 

"Poduzete su sve protuepidemijske mjere, dekontaminiran je prostor i trenutno su mjere samoizolacije određene za šest nezdravstvenih djelatnika, a riječ je o administrativnom osoblju Opće bolnice Pula", kazao je Kozlevac.

No, napomenuo je, nema promjena u kontinuiranom pružanju zdravstvenih usluga u Općoj bolnici Pula i Zavodu za javno zdravstvo. 

U međuvremenu izliječene su tri  osobe, a trenutno je u Istri 65 aktivnih pozitivnih osoba. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 296 osoba.

(iPress)