Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 75 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 55 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 9 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (6), Zagreb (3).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba.

Izliječeno je 48 osoba. Trenutno je 578 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 547 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1939. godište) sa značajnim pridruženim kroničnim bolestima.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je za Hinu kako je situacija u najvećoj istarskoj zdravstvenoj ustanovi pod kontrolom te kako je trenutno 18 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji dok su tri medicinske sestre zaražene koronavirusom.

"Situaciju držimo pod kontrolom i to je u ovom trenutku najvažnije. Dnevno u Istri imamo po sedamdesetak novozaraženih i ta brojka ne odskače, ona je takva već desetak dana. Dakle, broj novozaraženih na dnevnoj bazi postao je konstanta, Nadamo se da će se uskoro smanjiti a građane pozivam da budu odgovorni i disciplinirani te da se drže epidemioloških mjera odnosno da slijede upute zdravstvenih institucija jer je to jedini način na koji se možemo učinkovito boriti protiv covida-19", poručila je ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić.

(iPress)