Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 314 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 74 novozaraženih osoba s područja županije.

Za 53 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 7 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Zagreb (1), Dalmacija (1), Italija (4), Švedska (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 14 osoba.

Izliječeno je 110 osoba.

Trenutno je 536 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalaze se 509 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1938. godište) sa pridruženim kroničnim bolestima.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac potvrdio je kako je situacija u Domu za psihički oboljele osobe u Brkaču nadomak Motovuna, gdje su u utorak kod tri korisnika potvrđeni pozitivni nalazi, pod kontrolom te kako za sada nema novozaraženih. Trenutno se provodi epidemiološka obrada i protuepidemijske mjere te je situacija pod kontrolom.

"Ekipa je na terenu, epidemiolozi i dalje uzimaju briseve korisnika tog doma, ali je situacija za sada pod kontrolom" - poručio je Kozlevac.

Dom za psihički oboljele osobe u Brkaču ima 88 korisnika i 20 djelatnika.

(iPress)