U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđene 53 novozaražene osobe, od kojih je kod 39 riječ o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu ranije pozitivne osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 566 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene 53 novozaražene osobe s područja županije. 

Za 39 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Njemačke te Bosne i Hercegovine" - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 12 osoba. 

Od jučer se oporavilo 39 osoba, pa je trenutno  u Istri 302 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 953 osobe.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 47 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.

"Situaciju držimo pod kontrolom, do prije dvadesetak dana imali smo u županiji u prosjeku dnevno 80-tak novozaraženih, dok je to posljednjih dana taj broj upola manji. Sa smanjenim brojem zaraženih u bolnici nam je malo pao pritisak. To nas ohrabruje" - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Pozvao je ljude da se cijepe jer je to, naglasio je, "uvjet da počnemo funkcionirati na normalniji način".

(iPress)