Istra se probudila smrznuta, među najhladnijim je dijelovima Hrvatske. U Pazinu je tako temperatura bila -8, u Poreču i Umagu -3, Labinu -6, a temperature ispod ništice mjere i druga u mjesta uz obalu. Unatoč niskim temperaturama čeka nas lijepi zimski dan. Bura je u opadanju a u cijeloj Istri trebalo bi se zadržati sunčano vrijeme. Ipak, minusi u središnjoj Istri mjerit će se cijelog dana.

DHMZ danas prognozira u unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo snijega, a poslijepodne su izgledna češća sunčana razdoblja.

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije sunčano. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu će jaka, na udare i olujna bura postupno slabiti, najprije na sjevernom dijelu. Najviša temperatura zraka od -3 do 2, a na Jadranu od 3 do 7 °C.

I u nedjelju nas čeka nastavak hladnog vremena, a i mi u Istri možemo očekivati pokoju pahulju snijega.

- Vrijeme će biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz slab snijeg, češće na istoku i u gorju. Na Jadranu će biti kiše, ponajprije na otocima, a duž obale i snijega, pri čemu će oborine biti najprije na sjevernom dijelu, a uglavnom poslijepodne i u Dalmaciji. Prema večeri smanjenje naoblake.

Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar navečer u okretanju na buru i u jačanju.

Najniža temperatura zraka od -7 do -3, u gorju i niža, na obali od -3 do 1 °C. Najviša dnevna većinom od -2 do 2, na Jadranu između 3 i 7 °C, prognoza je DHMZ-a. (iPress)