Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade najavio je, od 1. ožujka, otvaranje terasa ugostiteljskih objekata i rad na otvorenim prostorima te mogućnost treniranja u sportskim dvoranama o čemu će više detalja iznijeti Stožer na konferenciji za novinare u petak.

- Tjedni brojevi nam padaju, smanjeni su gotovo 11 puta. Bilježimo porast na tjednoj razini u odnosu na prošli četvrtak, ali još ne znamo uzroke. I dalje moramo zadržati oprez. Uz Dansku smo danas s najmanjom incidencijom u EU. Smanjeni su brojevi hospitaliziranih, u samoizolaciji…

Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove o čemu će detaljnije izvijestiti Stožer a nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni, jer se mjere mogu ponovo postrožiti ukoliko epidemiološka situacija bude pogoršana, naglasio je Plenković.

Na početku je zahvalio županima u županijama koje je posjetio prethodnih dana. Dotaknuo se obljetnice Nacionalne sveučilišne knjižnice koja je postala kongresni centar i mjesto za kulturna zbivanja, ali i dom sjednica Vlade.

- Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja pripremilo prvi cjeloviti registar otoka. Tu je svih 1244 hrvatskih otoka, otočića i hridi, omogućit će se pristup svim informacijama o otocima, rekao je. (iPress)