Načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović na predstojećim se lokalnim izborima kao kandidat Kandidacijske liste grupe birača – Tomislav Pahović natječe se za još jedan mandat.

Javnosti je predočio rezime rada u razdoblju od 2017. do 2021. godine te program rada za razdoblje 2021. – 2025. godine.

- Nakon četiri godine zaključujemo jedno izazovno razdoblje između ostalog i zbog pandemije prouzrokovane virusom COVID-19 tijekom kojeg sam sa svojim najužim timom nastojao realizirati ono što smo zacrtali prije četiri godine.

Upravljanje općinom neprestano nosi nove izazove i situacije koje treba hrabro prihvatiti, uvijek ih rješavati otvorena srca i s dobrim namjerama na dobrobit zajednice. Kao načelnik Općine Motovun nastojao sam uvijek biti tu za svoje građane, odgovarati na sve njihove upite i rješavati sve one probleme koji su bili u mojoj nadležnosti. S veseljem i ponosom mogu zaključiti da sam upravo zbog takvog pristupa sa svojim sugrađanima razvio čvrsti prijateljski i partnerski odnos kojega želim njegovati i u budućnosti.

Motovun unatoč svemu raste i razvija se svakodnevno

Prilikom realizacije bilo kojeg projekta, pa čak i onog najmanjeg uvijek smo nudili opširnu informaciju što radimo te što nas očekuje u budućnosti.

Realizirani su brojni projekti iz komunalne infrastrukture s ciljem unaprijeđenja kvalitete života svakog našeg stanovnika. Rrealizacijom društvenih i socijalnih projekata stali smo uz naše potrebite stanovnike, a pružanjem podrške našim najmlađima prvo je na što smo mislili kada smo rješavali pitanja projektne dokumentacije za izgradnju novog dječjeg vrtića, obrazovanja ili stipendiranja učenika i studenata.

Naši mladi sugrađani imaju moju potpunu podršku te kroz poticajnu stanogradnju nastojimo stvoriti uvjete da oni ostanu u Motovunu te da tu zasnuju obitelj i nastave održavati tradiciju i naše stare običaje.

Uz podršku velikog broja građana i udruga svake godine smo nastojali imati poneku novu manifestaciju, obilježavati i čuvati tradiciju te stare običaje. Aktivno podržavamo osnivanje i rad udruga kako bi se upravo naši sugrađani mogli baviti onim što zaista vole.

Vodimo brigu o svakom naselju i zaseoku naše općine te smo od svojih sugrađana koji su nam ujedno i ravnopravni partneri u ovom zahtjevnom poslu uvijek rado primali sugestije što je potrebno urediti, izgraditi ili obnoviti kako bi im svakodnevni život bio jednostavniji i kvalitetniji.

Turizam i poljoprivreda glavne su grane naše općine

- Od samog početka mog mandata turizam i poljoprivreda imali su visoki prioritet kao grane gospodarstva koje se nadopunjavaju te našem kraju donose značajan profit. Upravo se to pokazalo kao dobra odluka. Prije pandemije prouzrokovane virusom COVID-19 Motovun i okolica s turizmom su živjeli punih deset mjeseci, a s naših voćnjaka i polja se opskrbljuje pola Istre. Uvjereni smo kako će se normalizacijom situacije prouzrokovane pandemijom sve opet vratiti na staro, a sigurni smo kako će situacija biti još i bolja od one koja je bila prije same pandemije.

Ulazimo u novo, vrlo izazovno razdoblje tijekom kojeg moj tim i ja namjeravamo nadograditi započeto te proširiti razvoj općine prema potrebama naših sugrađana. Uzlet koji je Motovun dobio posljednjih godine daje svima razlog da optimistično krenemo dalje jer je sve započeto završeno, a uvjereni smo kako će sve buduće planirano biti i realizirano.
Stoga se još jednom svima zahvaljujem na dosadašnjoj i budućoj podršci te vas pozivam da zajedno s nama podržite razvoj Motovuna i svih njegovih naselja.

Naš program se temelji na sljedećim ciljevima:
- Izgradnja dječjeg vrtića na Kanalu
- Rekonstrukcija ceste i potpornih zidova Rotonda – Kanal
- Nastavak uknjižbe SVIH nerazvrstanih cesta u vlasništvo Općine Motovun, te njihovo asfaltiranje sredstvima iz fondova EU
- Nastavak uređenja starogradske jezgre Motovuna
- Nastavak uređenja sportsko-rekreativne zone na Kanalu
- Uređenje i opremanje društvenog doma na Kanalu
- Uređenje javnog toaleta u starogradskoj jezgri
- Nastavak izgradnje II i III faze kanalizacije u Motovunu koja obuhvaća stargogradsku jezgru ulice Gradiziol, Fossal, Borgo i Rialto
- Izrada projektne dokumentacije za izgradnju pročistača otpadnih voda i manjih biopročistača na području Kaldira, Svetog Bartola i Brkača
- Uređenje multimedijalne dvorane u prostoru postojeće kino sale u Motovunu s ciljem produženja turističke sezone tijekom zimskih mjeseci kroz kongresni turizam
- Nastavak uređenja i širenja parkirališta u suradnji s komunalnim poduzećem „Motovun park” d.o.o.
- Uređenje nogometnog igrališta u Kaldiru (kod stare škole)
- Energetska obnova (fasada, prozori i vrata) i uređenje unutrašnjih prostorija stare škole u Kaldiru
- Opremanje društvenog doma u Kaldiru s namještajem i tehničkom opremom
- Omogućavanje pristupa brzom internetu stanovnicima SVIH naselja Općine Motovuna
- Izgradnja društvenog doma u Brkaču (Kranceti) i uređenje dječjeg igrališta
- Postavljanje usporivača prometa („ležećih policajaca”) u naseljima Kranceti i Bataji
- Uređenje biciklističkih i pješačkih staza na području Općine Motovun
- Uređenje bike odmorišta u Svetom Bartolu
- Nastavak sanacije Područne škole Motovun
- Raspisivanje Javnog natječaja za poticajnu stanogradnju i dodjelu parcela u novom naselju Divjaki
- Kontinuirano raspisivanje Javnih natječaja za dugogodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta
- Uređenje kružne poučno - pješačke staze Motovun – Kaldir - Sveti Bartol
- Postavljanje urbane pješačke signalizacije u naselju Motovun i označavanje kulturnih spomenika
- Izrada Strategije razvoja poljoprivrede na području Općine Motovun- strateški dokument koji će našim poljoprivrednicima omogućiti javljanje na razne natječaje za dodjelu novčanih sredstava Ministarstava i Europske Unije
- Izrada Plana i programa razvoja Općine Motovun za razdoblje 2022- 2027.
- Nastaviti skrbiti o mladima, starima i nemoćnima (stipendije za učenike srednjih škola i studenata, naknade za novorođenu djecu, sufinanciranje troškova dječjih vrtića, sufinanciranje radnih bilježnica za učenike osnovnih i srednjih škola, prigodni darovi djeci, pomoć socijalno najugroženijima i dr.)
- Nastaviti njegovati politike jednakosti za sve građane Općine Motovun u kojoj su građani na prvom mjestu, a Općina njihova servis i služba

Kao nositelj Kandidacijske liste grupe birača i kao kandidat za načelnika Općine Motovun pozivam Vas da 16.5.2021. godine izađete na izbore u što većem broju i ukoliko nas i dalje želite za svoje partnere i suradnike u stvaranju još boljeg i uspješnijeg Motovuna dajte nam Vaš glas, a mi ćemo nastojati opravdati ga pod svaku cijenu. (Tomislav Pahović, nositelj Kandidacijske liste grupe birača i kandidat za načelnika Općine Motovun)