Olujno nevrijeme u nedjelju prijepodne pogodilo je Sisačko-moslavačku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Zagrebačku županiju, a za sobom je ostavilo materijalnu štetu na objektima, srušena stabla i poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

"Građani dojavljuju da je drveće blokiralo ceste te su popadale strujne bandere. Na terenu su vatrogasci te im je prioritet raskrčivanje cesta od drveća i strujnih bandera", ističe civilna zaštite i dodaje da je u tijeku 20 intervencija.

Županijski centar 112 Zagreb, koji je dobio više dojava ističe da je nevrijeme uzrokovalo materijalnu štetu na objektima, probleme u opskrbi električnom energijom te prekide u prometu zbog stabala i stupova na prometnicama.

"U mjestima Begovići, Gornja i Donja Pastuša te Tremušnjak došlo je do nestanka struje. U mjestu Gornji Žirovac također ima drveća po cesti te je u tijeku raskrčavanje", dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Požega zaprimilo je dojavu o nevremenu koje je napravilo štetu na krovovima kuća, rušilo drveća na prometnice i dovelo do prekida opskrbe električnom energijom zbog čega su žurne službe na terenu.

Virovitički Županijski centar također je zaprimilo dojave da je nevrijeme srušilo nekoliko stabala na prometnice.

(Hina)