Jutarnji list ustvrdio je u utorak da je prva dama Sanja Musić Milanović zvala vlasnicu Hanza medije Anu Hanžeković Krznarić kako bi pokušala zaustaviti tekst o njezinoj intervenciji kod ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije radi naknadnog podizanja ocjena njezinu sinu.

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio da je njegovu suprugu jučer popodne, prije nego je objavljen članak, nazvala Ana Hanžeković Krznarić i rekla joj da se "sprema neki članak pa bilo bi dobro da odgovori", Jutarnji list tvrdi da je Milanović izrekao ''čistu laž''.

Iz Ureda predsjednika Hini dosad nije stigao odgovor na upit o najnovijim optužbama dnevnog lista na račun predsjednika.

Jutarnji list objavio fotografije komunikacije

Milanović je nazvao Hanza mediju kriminalnom organizacijom rekavši kako je Hanžeković Krznarić nazvala njegovu suprugu, što je po njemu klasična „lopovska navlakuša“ kako bi novine mogle puniti naslovnice četiri dana.

Iz Jutarnjeg lista poručuju kako imaju dokaze da je Musić Milanović prva zvala vlasnicu Hanza medije, kako bi pokušala zaustaviti tekst koji joj nije išao u prilog.

Tvrde da je njihov novinar zvao predsjednikovu suprugu kako bi iznijela svoju stranu priče te da su joj u nekoliko navrata poslali upit za koji su uvjereni da ga je dobila.

Također su upit poslali u Ured predsjednika kako bi provjerili je li Milanović bio upoznat sa supruginim intervencijama kod ravnateljice.

Prema navodima dnevnika, Musić Milanović je zamolila vlasnicu Hanza medije da učini nešto kako taj tekst ne bi bio objavljen, na što ju je Hanžeković Krznarić uputila da se javi novinaru i odgovori na pitanja.

U utorak poslijepodne u svojem online izdanju objavili su fotografije za koje tvrde kako dokazuju da su zvali Musić Milanović i poslali joj poruke i službene mailove, a ona je nakon toga prva zvala vlasnicu kompanije i tražila da tekst ne bude objavljen.

Ministarstvo pokrenulo inspekcijski postupak

Jutarnji list objavio je u ponedjeljak da je supruga predsjednika Republike izvršila pritisak na ravnateljicu Klasične gimnazije Zdravku Martinić Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezina mlađeg sina, gotovo tjedan dana nakon završetka škole, iz četvorki promijenile u petice.

List je u cijelosti objavio pismo Musić Milanović ravnateljici u kojem upozorava na nepravilnosti vezane uz rad nastavnice matematike, koje su uzrokovale zakidanje djece za nastavno gradivo, a potom i za ocjene.

U pismu ukazuje na grešku pri postavljanju zadatka u pisanoj provjeri, odlazak nastavnice na godišnji odmor na dan kada učenici imaju predzadnji sat matematike, neodržavanje punog zadnjeg sata nastave i ranijeg puštanja učenika kući te ponudi pisane provjere gradiva za koje nije održana nastava, ali i računanja ocjene u prosjek na isti način kao i ocjene za koje je nastava održana u punom opsegu.

''Želim biti jasna da niti jednom nisam ni usmeno, a niti sada pismeno zatražila da se ocjena zaokruži na odličan, samo tražim objašnjenje za sve uočene nepravilnosti koje učenike zakidaju kako u znanju, tako i u ocjenama, a za što nisu krivi i na što nisu mogli utjecati ni oni, niti mi, roditelji'', navodi Musić Milanović u pismu.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su da je pokrenut inspekcijski postupak o tom slučaju. (Hina)