- Svjedočimo pravoj ofanzivi državnog odvjetništva na Grad Pulu. Svugdje je isti temelj - Zakon o šumama. Pitanje je kako će se ti sporovi okončati. U tri mjeseca zatražena je igralište na Valkanama, ali i parcele na Verudeli, sve skupa oko čak 160 tisuća metara kvadratnih zemljišta. Nije prvi put da se podnose takvi zahtjevi, ali da je od ovog zakona na koji se pozivaju proteklo 30 godina i to je simptomatično, rekao je pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Pule  Nebojša Nikolić odgovarajući na pitanje vijećnice NLFZ Ivane Mohorović na aktualnom satu pulskog Gradskog vijeća. 

Vijećnik Miha Paus (Možemo!) pitao je što je s novim parkiralištima i zašto su ona prazna, te što je sa najavama da će oba dva punkta biti namijenjena samo stranim registracijama. Tko će ih odvajati i slati turiste na nova parkirališta, upitao je Paus?

Direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić kazao je da neće odgovarati na drugo pitanje jer to nikada nije čuo pa je to vjerojatno sigurno krivo pročitao. I Mandrač i parkiralište kod Harvey Normana su za automobile. Registracija nije važna, rekao je direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić. 

Kad bude loše vrijeme, a sada nije bilo puni kiše, prema Puli kreće veliki broj automobila iz cijele Istre. Tada će prometna policija i prometni redari usmjeravati vozače na nova parkirališta. Neki dan je bilo samo malo oblačno i tada je na Mandraču bilo parkirano 246 automobila, a na drugom stotinjak automobila, rekao je Bojanić naglasivši da je potpisan ugovor s Brionima koji će od 1. kolovoza voziti ljude od parkirališta prema centru grada i tada će profunkcionirati sustav 'park&ride' kako smo i najavili. 

Kako se dio građana buni zbog ostavljanja romobila posvuda po gradu, ai obzirom na nove izmjene zakona precizirano je da vozači moraju imati najmanje 14 godina, da se ne smije koristiti mobitel i slušalice u vožnji te svi korisnici moraju imati kacigu i ne smiju ostavljati romobile po svuda tako da se nadam da će se to područje vrlo brzo definirati, i svi će biti zadovoljni projektom, pojasnio je pročelnik Damir Prhat na pitanje Ardemia Zimola (IDS).

- Ispričavam se radi poništenog natječaja za pročelnika za kulturu svim kandidatkinjama, poručio je Zoričić priznajući da je najviše pogrešaka u godinu dana bilo upravo na polju kulture i da se nada da se ovakve greške više neće ponavljati, odgovorio je Zoričić Eleni Puh Belci (IDS). 'Onaj tko radi taj i griješi', rekao je Zoričić te istaknuo kako nema svog kandidata za to mjesto. (iPress)