Iznenada nas je napustio višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator Nove TV Mislav Bago koji za sobom ostavlja veliku prazninu, javlja Nova TV. 

Novinar i voditelj Mislav Bago umro je u četvrtak, potvrdili su s Nove TV čiji je bio dugogodišnji novinar.  Mislav Bago je nađen mrtav rano jutros u Martićevoj ulici u Zagrebu. Zasad nema službenih informacija o uzroku smrti.

Bago (1972.-2022.) je višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator.

Počeo je kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora.

Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH.

Mislav Bago je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Mislav Bago živo je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit. 

Portal Direktno.hr navodi kako je Mislav Bago nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu, gdje je i stanovao te da neslužbeno doznaju da se 'okolnosti smrti istražuju i da traje policijski očevid, a da se najvjerojatnije se radi o samoubojstvu'.

U opisu njegova službenog Facebook profila već dugo stoji: "A što sad, kad te nema tu, nisi bitan, kad si tu, opet nisi bitan i luzer si i što onda". Neobična misao koju je objavio na društvenim mrežama danas ima posve novo značenje, piše Direktno.

(iPress/H)