Bit će pretežno ili djelomice sunčano, vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana mjestimice više oblaka, a navečer postoji mala vjerojatnost za slabu kišu ili poneki pljusak, osobito na zapadu zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu.

Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 27 do 32 stupnjeva Celzijusovih.

U četvrtak djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom, lokalno moguće i izražene.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, a na Jadranu će jugoistočnjak okretati na jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 12 i 17 na kopnu, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna većinom od 26 do 30 °C.

Prema trenutnim prognozama u Istri nas očekuju i iduća dva tjedna ljetne temperature - dnevne oko 27 stupnjeva, uz ugodna jutra i večeri na 20-tak stupnjeva. More je toplo, mjeri se 25 stupnjeva, pa uživajte. (iPress)