K​iša koja je u noći s petka na subotu nakratko padala na širem splitskom području pomogla je gasiteljima na požarištima u Tučepima kod Makarske i u Vinišću nedaleko Trogira, no unatoč tome požari su još aktivni, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

​Već se četvrti dan brojni vatrogasci, kojih je u početku bilo 300, a sada se njihov broj smanjio na 150, sa 77 vozila bori s požarom otvorenog prostora iznad Tučepa i kod Podgore gdje gori makija, nisko raslinje i borova šuma.

Osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga iz Splitsko-dalmatinske županije na požarištu su i vatrogasci iz unutrašnjosti Hrvatske. Kako bi se gasitelji barem malo odmorili na terenu se izmjenjuju svakih 12 sati. Imaju i potporu zračnih snaga, a do sada je izgorjelo ukupno 750 hektara.

​U drugom požaru na otvorenom prostoru u Vrsinama isto sudjeluju vatrogasci s područja županije kojima su u pomoć došle kolege iz Ličko- senjske i Koprivničko- križevačke županije.​ Iz zraka su im pomagala dva air tractora, a na terenu je i dalje stotinjak vatrogasaca sa 30 vozila. Opožarena površina iznosi 500 hektara niskog raslinja i borove šume.

U operativnom centru kažu da im je kiša puno pomogla, da će avioni i danas biti aktivni na požarištima, te da po malo reduciraju snage na terenu i rade na sanaciji. (Hina)