Očekujemo velik broj domaćih i stranih posjetitelja te realizaciju cca 70.000 noćenja. Državljani Italije i Slovenije imaju ovog tjedna nacionalne praznike, zbog kojih ih očekujemo u velikom broju, uz goste iz Njemačke, Austrije te domaće goste. Svi hoteli, kampovi i apartmanska naselja bit će otvoreni“ najavio je .

Grad Poreč je, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča, pripremio je bogat program povodom proslave Dana oslobođenja Poreča, Dana Grada i Praznika rada, koji su danas na konferenciji za novinare najavili predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar I direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

Centralni dio proslave Dana Grada počinje svečanom sjednicom Gradskog vijeća u utorak, 30. travnja u 12 sati u Istarskoj sabornici.

„Tradicionalno, uz osvrt na godinu za nama, na svečanoj sjednici dodijelit će se i priznanja zaslužnim građanima. Prošlog je tjedna Gradsko vijeće izglasalo dobitnike, a Gradonačelnik će na svečanoj sjednici dodijeliti i gradske zahvalnice zaslužnim građanima, koji su svojim radom i zalaganjem ostavili trag u našoj zajednici“, rekao je Rabar.

Dodao je kako će se na plaži Materada ove godine otvoriti park prijateljstva u čast pobratimljenim gradovima Segrate i Monselice iz Italije. Time će se nastaviti tradicija otvaranja parkova prijateljstva povodom Dana Grada na plaži Materada. Ranije otvoreni parkovi u čast Pragu 6 iz Češke i Poingu iz Njemačke vrlo su brzo postali popularni piknik pointovi među Porečanima i gostima.

„Ovim putem zahvaljujemo svim institucijama, udrugama, školama, vrtićima koji svake godine sudjeluju u programu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča različitim izložbama, druženjima, kvizovima i programima“, zaključio je Rabar.

Povodom Dana Grada, Dana oslobođenja i Svjetskog dana plesa, na Trgu slobode će nas u utorak, 30. travnja od 10-13 sati zabavljati Rezime Acoustic Trio, a u 17 sati će se predstaviti plesna udruga MOT08.

Proslavi se pridružuje i Lions klub Poreč, koji će u subotu, 27. travnja s početkom u 19 sati organizirati humanitarni koncert "OPERA GALA" u porečkom kazalištu, dok će u Zajednici Talijana Poreč koncert održati Sergio Preden Gato pod nazivom „El Gato e le Volpi in concerto“, i to u petak, 26. travnja s početkom u 19 sati, nakon što je već ranije odigrana kazališna predstava „Le mondine di Fossalon e della Bassa Friulana“ u izvedbi teatra „Grado“ i koncert prijateljstva. Likovna udruga Poreč već je ranije ovoga mjeseca otvorila prigodnu izložbu u čast gradu, koju i dalje možete pogledati u prostorima udruge u Galiji.

Prvi maj na Gradskom kupalištu

Velika tradicionalna proslava povodom Praznika rada sprema se i za 1. svibnja na Gradskom kupalištu, gdje će se već od jutra zaigrati turnir u briškuli i trešeti, a sve do večeri bit će i svirke i pjesme uz popularni Magazin, Baredinesauruse i Alfa Time Band, te bogatu gastro ponudu i 1000 besplatnih porcija fažola za sve.

„Očekujemo velik broj domaćih i stranih posjetitelja te realizaciju cca 70.000 noćenja. Državljani Italije i Slovenije imaju ovog tjedna nacionalne praznike, zbog kojih ih očekujemo u velikom broju, uz goste iz Njemačke, Austrije te domaće goste. Svi hoteli, kampovi i apartmanska naselja bit će otvoreni“ najavio je Velenik.

Prije samog Praznika rada, u nedjelju, 28. travnja s početkom u 10 sati održat će se tradicionalna Prvomajska rekreativna biciklijada Parenzana u Baredinama. U organizaciji će i ovoga puta pomoći Biciklistički klub Poreč. Za sve sudionike, Turistička zajednica grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinuti će se band Baredinesaurusi. (iPress)