Zbog izvlačenja novca preko lažnih faktura policija je u suradnji s Uskokom u srijedu pokrenula akciju kojom je, prema neslužbenim podacima, obuhvaćeno više tvrtki i tridesetak osoba, među kojima je i Ana Karamarko, supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Ana Karamarko (45) s istražiteljima policijskog Uskoka izašla je iz ureda svoje tvrtke Drimia u srijedu iza 12 sati te se, kako neslužbeno doznajemo, zaputila prema stanu gdje također trebaju napraviti pretres.

Jutarnji javlja kako traju pretresi i istraga u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

U tijeku su uhićenja osumnjičenih i pretresi njihovih domova i poslovnih prostora, doznaje se iz neslužbenih izvora, dok se policija i Uskok o akciji još nisu oglasili.

Osumnjičenici i njihove tvrtke navodno su od 2017. do prošle godine naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura i pritom varali na porezu.

Večernji list navodi kako se sumnja da su na taj način osumnjičeni sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna.

Tvrtka Ane Karamarko, prema neslužbenim podacima, za fiktivne je usluge platila 400.000 kuna.

Upravo zbog suprugine tvrtke "Drimia", odnosno njene suradnje s MOL-ovim konzultantom Jozom Petrovićem Karamarko je 2016. otišao s dužnosti prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a.

Očekuje se da će nakon pretresa uhićeni biti odvedeni u policijske prostorije na Oranicama, a potom i na ispitivanje u sjedište Uskoka. Istražitelji će potom odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i za njih zatražiti istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

(Hina)