Na cesti Matulji – tunel Učka oko 8:35 u blizini naselja Benčinići došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je, prema prvim informacijama, jedna osoba smrtno stradala.

U prometnoj nezgodi sudjelovala su dva osobna vozila pulskih i riječkih registarskih oznaka. Do prometne nezgode je došlo kada je vozilo koje se kretalo u smjeru Rijeke prešlo na suprotni prometni trak te se frontalno sudarilo s vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Iz prvih dostupnih informacija, uslijed epileptičnog napada, vozač vozila prešao je u suprotni prometni trak. Od siline udarca, jedan putnik iz vozila koje se kretalo u smjeru tunela Učka je preminuo dok su vozači i suvozači iz oba vozila ozlijeđeni, javlja Novi list

Poginuo je muškarac (68) koji je bio putnik u Golfu.

 

- Daewoo pulskih registarskih oznaka, koji je vozio 31-godišnjak, zasad je iz neutvrđenog razloga, krećući se iz smjera tunela Učka prema Matuljima, vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i izravno se sudario s Golfom, riječkih registarskih oznaka. Vozilom VW Golf, upravljao je 72-godišnjak, a u njemu se osim poginulog suputnika nalazila i 51-godišnja žena na mjestu suvozača koja je u nesreći dobila teške ozljede opasne po život te joj je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka. Zbog provedbe očevida, promet dionicom B8 je do 11 sati bio zatvoren za promet svih vozila te se odvijao alternativnim pravcima - objavila je policija.

Prema prvim informacijama, vozač automobila koji je prešao u suprotan smjer imao je epileptički napadaj. (iPress)