Jedna je osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći, koja se dogodila 21. lipnja oko 21.30 sati na državnoj cesti D75 Vodnjan-Bale. Nesreća se dogodila kada je 39-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljala automobilom Opel, pulske registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom San Rocco, vozačica je zbog visoke koncentracije alkohola i umora zaspala te je prešla na suprotnu stranu kolnika, gdje je udarila u automobil Dacia, pulske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak, a koji je od siline udarca udario u stablo. Ozlijeđenima u prometnoj nesreći pružena je pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno da su vozačica Opela i vozač Dacie lakše ozlijeđeni, dok je 70-godišnji putnik iz Dacie teško ozlijeđen.

Protiv vozačice se zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Buzet: U zavoju izgubila nadzor i sletjela van kolnika

U prometnoj nesreći koja se dogodila 21. lipnja oko 16.30 na području Buzeta teško je ozlijeđena 72-godišnja slovenska državljanka. Nesreća se dogodila kada je 72-godišnjakinja upravljala automobilom Ford, slovenske registarske oznake, iz smjera Buzeta prema Lupoglavu. Nedaleko mjesta Selca, vozačica je u zavoju izgubila nadzor nad automobilom, prešla na suprotnu stranu kolnika i sletjela van kolnika. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u riječkoj bolnici, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

(iPress)