Požar u stanu na četvrtom katu u Tomasinijevoj ulici na Verudi u Puli koji je izbio u ponedjeljak oko 9,15 sati uspješno je ugašen i nitko nije stradao, potvrdili su iz pulske Javne vatrogasne postrojbe.

Vatrogasci su naime dojavu o požaru zaprimili u 9,12 sati te na mjesto događaja su uputili tri vozila s devet vatrogasaca. U stanu od pedesetak kvadrata u trenutku dolaska nisu zatekli nikoga i ozlijeđenih nema. No, od požara su u stanu oštećena soba, hodnik i terasa, dok su ostale prostorije oštećene uslijed zadimljavanja.

Vatrogasci su požar stavili pod kontrolu već u 9,35 sati, da bi ga sat vremena nakon u potpunosti ugasili dok je dio ekipe ostavljen na terenu radi raščiščavanja.

Kako se doznaje u vatrogasnoj postrojbi, do evakuacije ostalih stanara u zgradi nije došlo jer je procijenjeno da požar mogu efikasno ugasiti i bez toga te kako stanari ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti. Okolnosti i uzrok koji je doveo do požara doznat će se nakon obavljenog očevida koji je u tijeku.

(Hina)