Nakon što je pročelnica Službe za unutarnju reviziju Grada Pule Nikolina Radulović  nepravomoćno osuđena uvjetno na godinu dana zatvora za gospodarski kriminal, odnosno prijevaru, o čemu smo izvijestili prije nekolio dana, i službeno je razriješena dužnosti. 

Pročelnica Radulović podnijela je Zahtjev za razrješenje s dužnosti iz osobnih razloga, naveli su u obrazloženju Grada Pule. Gradonačelnik Pule Boris Miletić prihvatio je zahtjev jedne od svojih prvih suradnica koju je štitio još od 2014. kada je Općinsko državno odvjetništvo iz Pule podnijelo tužbu protiv tandema Radulović-Žunec. 

Riječ je o slučaju još iz 2009. godine, vezanom za trgovačko društvo I.T. ZEUS d.o.o. iz Premanture. Ona i drugookrivljeni Emil Žunec moraju tom društvu vratiti iznos od 973.641 kunu.

Ukoliko osuđeni u roku od 6 mjeseci na nadoknade štetu sud može opozvati uvjetnu osudu i odrediti izvršenje zatvorske kazne u trajanju od jedne godine.

Biti će zanimljivo pratiti hoće li Radulović i Žunec obeštetiti oštećeno trgovačko društvo obzirom da su i jedan i drugi pred sudom ustvrdili da nemaju nikakve imovine. Radulović je navela da joj je plaća cca. 9.000 kuna.

Iz Grada Pule nisu izvijestili ostaje li Radulović zaposlena u Gradu Puli, ukoliko da na kojem radnom mjestu i uz koliku plaću.

Sudeći prema internetskim stranicama Grada Pule Služba za unutarnju kontrolu još uvijek nema novog pročelnika. (iPress)

Vezani tekst: 

Nikolina Radulović, jedna od prvih Miletićevih suradnica, osuđena zbog prijevare