Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 9. srpnja 2020. ispitalo 30-godišnjeg hrvatskog državljanina i istog dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva u stjecaju s kaznenim djelom protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

Postoji osnovana sumnja da je 8. srpnja 2020. u stanu koji je koristio 30-godišnji hrvatski državljanin zajedno s bliskom osobom (oštećenik) dok je ovaj spavao, iskoristivši njegovu bespomoćnost, u nakani da ga usmrti nožem mu zadao više ubodnih i raznih rana te mu nanio teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da ga je pritom, od 5 sati kad ga je ozlijedio do oko 14 sati držao zaključanim u stanu s ciljem da ga prisili da trpi bolove zbog ranjavanja.  Okrivljenik djelo nije dovršio jer je oštećenik uspio izaći s njim iz stana i zatražiti medicinsku pomoć.

Županijski sud u Puli je, na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli, odredio istražni zatvor protiv 30-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćeno je u petak poslijepodne.

Puljanina (30) koji je oštrim predmetom ozlijedio 29-godišnjeg državljanina Srbije uhićen je i prijavljen za pokušaj ubojstva te protupravno oduzimanje slobode, izvijestila je u petak ujutro istarska policija.

Događaj se zbio u srijedu oko pet sati ujutro u stanu u Teslinoj ulici u Puli kada je Puljanin oštrim predmetom ozlijedio 29-godišnjeg državljanina Srbije, a potom ga je sprječavao da napusti stan u kojem zajedno žive i zatraži liječničku pomoć.

Ozlijeđeni muškarac je ipak uspio pobjeći oko 14 sati, ušao u obližnju poslovnicu banke u Marulićevoj ulici čiji su službenici odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Zbog težine ozljeda zadržan je na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, ali nije u životnoj opasnosti.

"Puljanin koji ga je napao pronađen je i uhićen u četvrtak oko 18,15 sati na raskrižju Ulice Dubrovačke bratovštine i Nezakcijske ulice u Puli te je priveden u policijsku postaju. Po dovršetku kriminalističku istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske", navela je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Jesu li se 30-godišnjak i 29-godišnjak najprije posvađali u stanu ili na ulici, zasad nije poznato. Budući da je nad 30-godišnjakom jučer cijeli dan trajalo kriminalističko istraživanje, policija nije navela čime je ozlijedio 29-godišnjaka. Istraga je u tijeku. (H)