U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11.10 sati na području Vižinade, smrtno je stradao vozač automobila. Nesreća se dogodila kada je 58-godišnjak upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, kolnikom županijeske ceste 5209 iz smjera Baderne prema Vižinadi. Dolaskom do mjesta Crklada, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga prešao na travnatu površinu s desne strane kolnika i automobilom udario u zaštitnu ogradu, od koje se odbio, a potom se vozilo preokrenulo i zaustavilo na travnatoj površini ispod razine kolnika.

Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom te je ispao iz vozila, a zbog teških ozljeda prevezen je u pulsku bolnicu. Nažalost, zbog težine ozljeda preminuo je u vozilu hitne pomoći te je nadležni državni odvjetnik naložio obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti.

Ovo je četvrti vozač automobila koji je smrtno stradao na istarskim prometnicama ove godine, a koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Trojica od njih ispala su iz vozila te stoga policija ponovno skreće pozornost sudionicima u prometu na nužnost korištenja sigurnosnog pojasa. 

(iPress)