I dalje se nastavlja negativni tren nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača pa se tako jučer oko 18.55 sati na državnoj cesti D66  (Barban - Most Raša) dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač zadobio teške tjelesne ozljede, ispadanjem iz vozila jer nije koristio sigurnosni pojas. 

Nesreća se dogodila kada je 59-godišnji bosanskohercegovački državljanin upravljao automobilom Volkswagen, pulske registarske oznake, iz smjera Barbana u smjeru Labina. Vozač je u nepreglednom lijevom zavoju prešao na suprotnu prometnu traku, gdje se frontalno sudario s automobilom Audi, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 50-godišnjakinja. Od siline udarca Audi je odbačen na povišeni betonski rubnjak, a iz Volkswagena je na kolnik ispao vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom. 

Također, od siline udarca jedan metalni dio Volkswagena udario je automobil Škoda, pulske registarske oznake, kojim je iza Audija u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač Volkwagena te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici, dok je vozačica iz Audija lakše ozlijeđena. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 59-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.

Ove godine na području Istre u četiri prometne nesreće s  poginulim osobama smrtno stradali vozači nisu koristili sigurnosni pojas.

(iPress)