U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15,30 sati na cesti Tar-Poreč jedna je osoba smrtno stradala, a dvije su lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom Audi, francuske registarske oznake, iz smjera Tara prema Poreču. Vozač je u jednom trenutku započeo pretjecati vozila nakon čega je prilikom povratka u svoju prometnu traku zbog neprilagođene brzine i izbjegavanja udara u zadnji dio automobila Toyote, talijanske reg. oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 49-godišnji talijanski državljanin, skrenuo na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio teretnog automobila Volvo, krapinske registarske oznake kojim je upravljao 49-godišnjak.

Nakon sudara s teretnim automobilom, Audi je udario u automobil Toyota te su se oba automobila zarotirala na kolniku dok je teretni automobil od siline udarca odbačen u odvodni kanal.

U prometnoj nesreći vozač Audija je od zadobivenih teških ozljeda smrtno stradao dok su njegova 45-godišnja suvozačica, francuska državljanka i vozač teretnog automobila lakše ozlijeđeni.

Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Na mjestu događaja osim policije intervenirali su i porečki vatrogasci.

Za vrijeme trajanja očevida državna cesta D75 Tar-Poreč bila je zatvorena te se promet odvijao preko Kaštelira.

Jedna osoba preminula je nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 15,30 sati na državnoj cesti Poreč-Tar, nakon kružnog toka Bašarinka. U nesreći su sudjelovala tri vozila. 

Kako doznajemo,  Francuski vozač Audija Q7  umro je u kolima hitne pomoći na putu do riječkog KBC-a.

Naime, sudarili su se Audi francuske registarske oznake i teretni kamion s krapinskim registarskim oznakama, a u sudaru je sudjelovalo i treće vozilo, Toyota yaris talijanskih registaskih oznaka. 

Ozlijeđena je i suvozačica u Audiju, koja se nalazi u Općoj bolnici Pula, no, težina njezinih ozlijeda još nije poznata.

Cesta je bila od 15,55 sati zatvorena za promet, a vozilo se obilazno preko Kaštelira.

(iPress)