Dvije su osobe poginule u teškoj prometnoj nesreći koja se u srijedu oko 16 sati dogodila kod odmorišta Ježevo na autocesti A3, sudjelovala su dva teretna i dva osobna vozila, a nakon nesreće izbio je požar na kamionima, izvijestila je zagrebačka policija.

Očevid će, navodi policija, biti obavljen čim se steknu uvjeti.

Promet je u oba smjera obustavljen, a na terenu su policija, hitna pomoć i vatrogasci.

- U sudaru su sudjelovala 3 teretna vozila te 2 osobna vozila, a nakon sudara došlo je do požara teretnih vozila te su dvije osobe smrtno stradale. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad te DVD-ova Andrilovec i Dugo Selo.

- Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost pri spašavanju i gašenju. Požar je ugašen u 18 sati, a vatrogasci su još na terenu i sudjeluju u sanaciji, kazao je zapovjednik JVP Ivanić-Grada Dario Kezerić.

Nesreća se dogodila na trećem kilometru od naplatne postaje Rugvica u smjeru istoka.

Iz HAK-a večeras javljaju da je promet djelomično normaliziran i vozi se dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo (otvoren je po jedan trak u oba smjera od 55. +300 do 57. +500 km).

Molimo vozače da prilikom nailaska na mjesto nesreće ne usporavaju naglo, već da voze u skladu sa privremenom prometnom signalizacijom i održavaju sigurnosni razmak između vozila (nagla kočenja, uz povećanu gustoću prometa, mogu izazvati nove incidentne situacije).

(Hina/foto 24sata/foto HVZ)