U teškoj nesreći u Stankovićevoj ulici u Puli, kod škole Kaštanjer, u 15.39 sati vozilo je naletjelo na pješakinju. Prema informacijama PU istarske pješakinja je preminula na mjestu nesreće. 

Pješakinju u kasnim 60-im godinama koja je prelazila cestu udario je osobni automobil hyundai pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 82-godišnjak iz Pule, političar i predsjednik Zelenog saveza Josip Anton Rupnik.

- U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15.35 sati u Puli, jedna je osoba smrtno stradala. Nesreća se dogodila kada je 82-godišnjak upravljao automobilom Hyundai, pulske registarske oznake, kolnikom Stankovićeve ulice.

Dolaskom na raskrižje s Ulicom Rimske Centurijacije, vozač nije obratio dužnu pažnju na pješake koji su već stupili na kolnik te je prednjim dijelom automobila naletio na 69-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Od siline udarca žena je pala na kolnik i preminula na mjestu događaja. Tijelo preminule prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Protiv vozača automobila se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u redovnom postupku, izvijestila je PU istarska u utorak ujutro.

 

(iPress)