Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem prikupljenih informacija da muškarac neovlašteno proizvodi drogu, policijski službenici su 16. listopada obavili pretragu automobila, stana i garaže u Puli. U stanu su pronašli vrećice s ukupno 18.45 grama marihuane, dok su u garaži pronašli opremu za tzv. indoor uzgoj marihuane i dvije stabljike indijske konoplje. Policijski službenici drogu su pronašli i u automobilu pa su tako privremeno oduzeli i nekoliko vrećica s ukupno 6.6 grama marihuane i vrećicu s 13 komada sjemenki indijske konoplje.

Zbog uzgoja marihuane protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok se zbog posjedovanja droge za vlastitu uporabu, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

(iPress)