U požaru plovila u creskom arhipelagu u četvrtak popodne je smrtno stradao muškarac, dok je u Lovranu izbio požar na parkiranom vozilu, a policija dovodi u vezu ova dva slučaja, izvijestila je večeras Policijska uprava primorsko-goranska.

Dojavu o požaru plovila u creskom arhipelagu policija je zaprimila oko 17,30 sati. U požaru je smrtno stradao muškarac za sada nepoznatog identiteta, a plovilo je potonulo, priopćeno je iz primorsko-goranske PU.

Tijelo muškarca bit će prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi utvrđivanja uzroka smrti i identiteta umrle osobe.

Oko 17 sati u Lovranu je došlo i do požara parkiranog osobnog vozila. Policija za sada ova dva događaja dovodi u vezu, ali će se uzroci požara te sve relevantne činjenice i okolnosti utvrditi kriminalističkim istraživanjem koje je u tijeku, navodi se u priopćenju.

Prema pisanju medija, u Lovranu je u neposrednoj blizini stambenih zgrada gorjela Mazda pick up, a u njoj se nalazio kanistar benzina i plinska boca. Zahvaljujući brzoj dojavi stanara i intervenciji vatrogasaca, požar je ugašen i otklonjena je opasnost za okolne zgrade.

(Hina)