Istarski župan Fabrizio Radin sudjelovao je u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 13 sati na cesti od Bala prema Kokuletovici. U sudaru su sudjelovala tri automobila i dva motocikla, a ozlijeđeni motociklist prevezen je u pulsku bolnicu.

Policija je nakon očevida izvijestila kako se nesreća dogodila oko 12.50 sati kada je 61-godišnji Radin upravljao automobilom Suzuki, pulske registarske oznake iz smjera Bala prema Rovinju. Prilikom skretanja ulijevo na sporednu cestu prema rezervatu Palud, vozač je oduzeo prednost prolaska i sudario se s automobilom VW Golf, pulske registarske oznake, kojim je iz smjera Rovinja upravljao 19-godišnjak.

Uslijed siline udara automobil Golf nastavio se nekontrolirano kretati lijevom kolničkom trakom, u trenutku kada su iz smjera Bala nailazila dva motocikla krećući se jedan iza drugoga.

Izbjegavajući sudar s Golfom, 25-godišnji vozač motocikla Yamaha, pulske registarske oznake, skrenuo je udesno i s motociklom pao na zemljanu površinu. Golf se potom u nekontroliranom kretanju sudario s motociklom KTM, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 20-godišnjak, nakon čega se motocikl odbio i u klizanju udario u automobil Citroen kojim je iz smjera Bala upravljao 22-godišnjak.

Vozač motocikla izletio je van kolnika i zajedno s motociklom pao na travnatu površinu, dok se Golf zaustavio udarivši u granje.

Zbog zadobivenih ozljeda 20-godišnji vozač motocikla KTM prevezen je u Opću bolnicu Pula, gdje je zadržan na liječenju, a težina njegovih ozljeda još nije poznata. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni i 25-godišnji vozač Yamahe i 22-godišnji vozač Citroena koji su upućeni na kućnu njegu.

Iz Istarske županije izvijestili su kako je župan Radin u trenutku nesreće upravljao  svojim privatnim vozilom te je potvrđeno kako nije bio pod utjecajem alkohola.

(iPress/foto JVP Rovinj)