Policija privela muškarca koji je u Umagu narušavao javni red i mir i oštetio automobil. Postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira, 28. veljače oko 9 sati na parkiralištu u Ulici Žrtava fašizma u Umagu, umaška je policija prijavila 26-godišnjaka.

Utvrđeno je da je muškarac u alkoholiziranom stanju vikao na prolaznike mašući nožem, a prilikom postupanja policijskih službenika ispustio je nož i bacio hranu koju je imao u ruci prema prolaznici. Budući da se muškarac unatoč izdanim upozorenjima i zapovijedima nije smirio, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26-godišnjak, osim narušavanja javnog reda i mira, počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, odnosno da je nožem oštetio automobil Citroen, pulske registarske oznake. Time je 41-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna te je danas u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. Također je utvrđeno kako je osumnjičeni počinio i prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja te Zakona o osobnoj iskaznici, radi čega se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

(iPress)