Županijsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju, te kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak 7. travnja 2021., na terasi ugostiteljskog objekta u Novigradu, u nakani da liši života 39-godišnjeg hrvatskog državljanina, snažno zamahnuo nožem kojeg je držao u ruci i zabio ga u srednji dio leđa oštećenika te mu pritom nanio ubodno-reznu ranu,a do smrtnog ishoda nije došlo jer prilikom uboda nožem nije ozlijeđen vitalni organ.

Oštećeni 39-godišnjak je, po saniranju zadobivene ozljede u liječničkoj ordinaciji, došao na okrivljenikovu adresu i tražio od njega da mu po osnovi zadobivene ozljede isplati novčani iznos od četiri tisuće kuna te da će sve to zaboraviti, a u protivnom će ga prijaviti policiji. Okrivljeni 38-godišnjak na to nije pristao nego je, osnovano se sumnja, iz džepa hlača izvadio nož te mašući njime prijetio oštećeniku koji se potom udaljio s mjesta događaja.

Županijski sud u Puli odredio istražni zatvor protiv 38-godišnjeg državljanina.

(iPress)

Vezani tekst:

Policija uhitila osumnjičenog (37) za pokušaj ubojstva u Novigradu