Dvije su osobe teže ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 16. travnja oko 8.25 sati, na Istarskom ipsilonu.

Nesreća se dogodila kada je 68-godišnjak upravljao automobilom Peugeot, riječke registarske oznake, od naplatne postaje Lupoglav te je dolaskom do raskrižja s kolnikom brze ceste B8 prošao pored prometnog znaka obaveznog zaustavljanja i oduzeo prednost prolaska automobilu Chevrolet, pulske registarske oznake, kojim je brzom cestom upravljao 69-godišnjak. Uslijed siline udara, Chevrolet je odbačen na suprotnu strnu kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u teretno vozilo Scania, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnjak, a koji je kako bi izbjegao frontalni sudar skrenuo u desno i udario u metalnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda, 69-godišnji vozač Chevroleta i njegova 58-godišnja suputnica prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teže ozlijeđeni. Protiv vozača Peugeota podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je PU istarska. (iPress)