Dva mladića, u dobi od 21 i 20 godinu, poginula su u sudaru kod mjesta Kožino u ponedjeljak navečer, priopćila je u utorak zadarska policija te izvijestila da je sudar izazvao 18-godišnji vozač Mercedesa jer na raskrižju nije poštivao prednost prolaska.

“U prometnoj nesreći, u vozilu Fiat na mjestu događaja smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik. Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i putnika”, navodi se u priopćenju Policijske uprave zadarske.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22 sata i 25 minuta na državnoj cesti 306 kod mjesta Kožino, a skrivio ju je 18-godišnjak, vozač Mercedesa zadarskih registarskih oznaka, dok se sa sporedne ceste priključivao na glavnu cestu.

Policija nakon dovršenog očevida ističe da se 18-godišnji vozač nije zaustavio pored znaka stop, već je ušao u raskrižje i nije propustio vozila koja se kreću na cestu u koju se uključuje.

“Tom prilikom, zbog nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač”, navodi policija.

Nakon sudara, Fiat u kojem su se nalazili mladići, sišao je s kolnika i bočnim dijelom udario u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbio, nakon čega se vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim vozačem zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

(Hina/foto: Marko Dimic/PIXSELL)