Tijekom proteklog vikenda, od 30. travnja do 2. svibnja, na području PU istarske dogodilo se sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Pet osoba je lakše ozlijeđeno u nesrećama, a alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 573 vozača i vozila, a iz prometa je isključeno 20 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 276 prekršaja, od kojih:
nepropisna brzina – 148 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 11 prekršaja
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 19 prekršaja
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 38 prekršaja
ostali prekršaji – 60 prekršaja.

Policijski službenici su tijekom kontrole prometa zaustavili dva vozača koja su upravljala vozilima pod utjecajem alkohola od preko dva promila. Djelatnici Postaje prometne policije Pula su 1. svibnja oko 22.35 sati na Šišanskoj cesti zaustavili Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 58-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.34 promila, radi čega su ga policijski službenici isključili iz prometa te su mu izrekli novčanu kaznu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Porečka je policija 2. svibnja oko 23.30 sati u naselju Varvari zaustavila 32-godišnjaka, koji je upravljao automobilom Toyota, pulske registarske oznake. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.20 promila te su ga policijski službenici uhitili, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će protiv njega optužni prijedlog nadležnom sudu.

Osim vozača koji su upravljali vozilima s velikom količinom alkohola u organizmu, policijski službenici zaustavili su i dva vozača koji su vozili Istarskim ipsilonom brzinom znatno većom od dopuštene. Djelatnici Postaje prometne policije Pula su 30. travnja oko 19.20 sati na dionici Kanfanar – Pula zaustavili 39-godišnjeg slovenskog državljanina koji je upravljao automobilom Audi brzinom od 188 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 9.000.00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana. Na istoj dionici oko 20 sati policijski službenici zaustavili 24-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Renault, brzinom od 191 km/h te su mu, zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, izrekli kazna u iznosu od 9.000 kuna i zaštitnu mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana. (iPress)