Policijski službenici obavili su očevide na požarištu u industrijskoj zoni u Poreču i u Ulici Bernarda Borisia u Funtani, gdje je oštećen bankomat.

Obavljenim očevidom, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, policijski službenici utvrdili su kako je oko 2.30 sati, na parkiralištu skladišnog prostora u Ulici Mate Vlašića u Poreču, izbio požar na teretnom vozilu Iveco, koji se potom proširio i na obližnje teretno vozilo Fiat, oba u vlasništvu pravne osobe iz Poreča. Uzrok požara je otvoreni plamen nepoznatog podrijetla. Iveco je u požaru izgorio u potpunosti, dok su na Fiatu nastala oštećenja stražnjeg dijela, a oštećeni su i prozori skladišta. Materijalna šteta zasad nije poznata, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

Policijski službenici su obavili očevid i u Funtani te su utvrdili kako su nepoznati počinitelji jutros oko 3 sata u Ulici Benarda Borisia nepoznatom plinskom smjesom pokušali provaliti u bankomat, u čemu nisu uspjeli te su se udaljili s mjesta događaja. U događaju nitko nije ozlijeđen, ali je pravnoj osobi iz Zagreba nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima.

(iPress)