Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 46-godišnjak počinio kaznena djela krađa i teška krađa, a u počinjenju kaznenih djela pomagali su mu 37-godišnjak i 34-godišnjakinja.

U petak, 4. lipnja oko 15.30 sati, 63-godišnja austrijska državljanka ušla je u mobilnu kućicu u kampu u Premanturi te je tamo zatekla nepoznatog muškarca. Muškarac je pokušao pobjeći kroz prozor, no kako nije uspio, krenuo je prema 63-godišnjakinji koja ga je pokušala zadržati, no muškarac se uspio istrgnuti i pobjeći. Njegov bijeg nije dugo trajao, s obzirom da su ga uhvatili gosti kampa i zadržali do dolaska policije.

Policija je utvrdila kako je 46-godišnjak neposredno prije dolaska austrijske državljanke provalio u mobilnu kućicu i otuđio mobitel, tablet i novac, kao i da je 2. lipnja u poslijepodnevnim satima ušao u još jednu mobilnu kućicu u istom kampu i otuđio tri tableta, mobitel i novac, čime je 45-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više tisuća kuna. Osim 46-godišnjaka, policija je odmah uhitila i 37-godišnjaka i 34-godišnjakinju zbog sumnje da su starijem muškarcu pomagali u počinjenju kaznenih djela.

Osumnjičeni 46-godišnjak je 5. lipnja u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se kaznena prijava protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

(iPress)