Zagrebačka policija završila je očevid prometne nesreće u kojoj su u nedjelju ujutro poginuli 24-godišnji motociklist i 68-godišnji biciklist  čiji je identitet naknadno utvrđen a zasad je nepoznato koje je svjetlo bilo upaljeno na semaforu za vozače kad su ušli u križanje.

Nesreća se dogodila oko 8,40 sati na križanju Zagrebačke avenije i Ulice Hrvatskog sokola, izvijestila je policija koja je utvrdila da je 24-godišnjak upravljao motociklom marke Suzuki zagrebačkih oznaka sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja dok je na semaforu za njegov smjer bilo upaljeno neutvrđeno svjetlo.

Pritom je prednjim dijelom motocikla naletio na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao 68-godišnjak, a kretao se biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik avenije preko pješačkog prijelaza dok je na semaforu za njegov smjer također bilo upaljeno neutvrđeno svjetlo.

Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati nakon čega je u padu na bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, utvrdila je policija.

Tijela vozača motocikla i bicikla prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Za vrijeme očevida koji je, uz asistenciju ekipe za očevide obavila zamjenica zagrebačkog Općinskog državnog odvjetnika bio je obustavljen promet tim dijelom avenije.

 

(Hina/iPress)