Na cesti Rovinj - Bale oko 13.30 sati dogodila se teška prometna nesreća, a o težini sudara svjedoče fotografije rovinjskih vatrogasaca koji su bili na intervenciji. Spašavali su ljude iz smrskanih automobila.

Uz rovinjske vatrogasce na intervenciji su bili i djelatnici Hitne a u trostrukom sudaru jedna žena zadobila lakše ozljede. Žena, vozačica Corse, je zbrinuta u pulskoj bolnici. Ozlijeđeno je i jedno dijete.

Do nesreće je došlo kada je 54-godišnjakinja iz Vodnjana, koja je upravljala automobilom Opel Corsa pulske registarske oznake iz smjera Rovinja prema Balama, po izlasku iz lijevog zavoja prešla na suprotnu stranu kolnika gdje se frontalno sudarila s automobilom Škoda njemačke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnji njemački državljanin.

Opel Corsa se, nakon udarca, odbila natrag u desnu prometnu traku i udarila u automobil Opel Astra mađarske registarske oznake kojim je iz smjera Bala upravljao 77-godišnji njemački državljanin. Nakon sudara s Astrom, Corsa je izletjela van kolnika.

Cesta je bila zatvorena za promet pa su se stvorile dodatne kolone i gužve. (iPress/foto JVP Rovinj)